Skip to main content

Op 1 & 2 november toveren we, in samenwerking met Karavaan, Alkmaar om tot een waar lichtspektakel. Dit  jaar kan je de magische avond zowel vanaf het vasteland als op het water beleven. 

Verken de verlichte stad en geniet van video- en lichtkunst, (muziek) theater, dans en meer. De route voert je door de historische binnenstad, over het water en door het nieuwe, stoere gebied in Oudorp. Ontdek verborgen plekken, stap loodsen binnen, loop door een tunnel op hoogte en bekijk Alkmaar met andere ogen! Het belooft weer een spectaculaire editie te worden, waarbij ook gevierd wordt dat het Noord-Hollands Kanaal 200 jaar bestaat.

De route

Er zijn drie verschillende startpunten: De Eendracht in ’t IJkgebouw, Theater De Drukkerij en de Schelphoek. Vanaf elk startpunt leidt de route je langs historische plekken zoals het Rooie Dorp en de Schermerpoort en de Oude Stad. Je steekt het Alkmaars Kanaal over en ontdekt een nieuwe wijk. Onderweg geniet je van kunst, lichtobjecten, glühwein en live optredens.

De hele route kan te voet worden afgelegd, maar je kunt ook kiezen voor ticket waar de wandeling gecombineerd wordt met een pontovertocht, of voor een VIP-ticket waarbij je wandelt en een speciale boottocht maakt. Dit laatste ticket is inclusief een drankje aan boord

Haal je tickets en begin de maand november in de verlichte stad!